Kezdőoldal Publikációk Önéletrajz Oktatás

Micskei Zoltán

In English
Micskei Zoltán
egyetemi docens, PhD
Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Cím: H-1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2., I épület, B.419. szoba
Telefon: + 36 1 463-3594
E-mail: zoltan.micskei AT mit.bme.hu

Kutatási területek

Fő kutatási területem a szoftvertesztelés, azon belül is a modell- és kódalapú tesztgenerálás. Célom, hogy kutatásaim során innovatív, a gyakorlatban is használható eszközöket és módszereket dolgozzak ki. Előnyben részesítem az empirikus kutatási módszereket és az "open science" elveket.

Korábban:

Tudományos tevékenység

Szervezőbizottsági tag: Programbizottsági tag (PC member): Külső bíráló: Előadások:

Projektek

Oktatás

Több mint tíz éve veszek részt a BME oktatási tevékenységében, először gyakorlat- és laborvezetőként, majd később előadóként és tárgyfelelősként.


Rövid CV: Micskei Zoltán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett műszaki informatikusi oklevelet 2005-ben, majd 2013-ban PhD doktori fokozatot. Jelenleg egyetemi docens a Műegyetemen a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken. Fő kutatási területe a szoftvertesztelés, azon belül is a tesztelési nyelvek és a tesztgenerálás. Több EU-s kutatási projektben is részt vett. Tagja volt több nemzetközi konferencia programbizottságának (pl. ICTSS, HASE), ezen kívül több nemzetközi folyóiratnak bírált cikkeket. A toulouse-i LAAS-CNRS kutatóintézetben volt vendégkutató. Eredményeit vezető nemzetközi folyóiratokban (pl. STVR, SoSyM) és konferenciákon (pl. ICST) publikálta.